tiistai 14. helmikuuta 2012

HUGON EPIKRIISI (mätäpaise leuassa)

Tänään oli siis Hugolla eläinlääkäri Keski-Suomen Eläinklinikalla Jyväskylässä, johon itse en päässyt osallistumaan, kun piti mennä illalla puoleksitoista tunniksi töihin (voi kyllä, ketutti!) mutta Mieheke hoiti homma ihan kunniakkaasti. Pakattiin yhdessä Hugo ensin lämpimästi vuorattuun faunaboxiin omassa fleecepussukassaan ja boxi sitten vielä fleeceä täynnä olevaan putkikassiin - ei kyllä varmasti tullut vilu... pelkokakat sen sijaan tuli kotimatkalla, voi mamman pientä.

Turvotuksen syy oli patti (tai sitten toisin päin, ken tietää varmasti), joka itse asiassa turvotuksen laskettua olikin ihan selvästi nähtävissä jo viikonloppuna. Syytä ei pystytty toteamaan, ell sanoi vain, että on saattanut Hugon leuka esim. kolahtaa tai osua omaan piikkiinsä. Itse pohdin josko syynä olisi ollut yksi Hugon alkuviikon aterioista eli torakka, mutta tätä en muistanut Miehekkeelle sanoa, joten hänkään ei sitten voinut kysäistä klinikalla eikä itse tullut ajatelleeksi. Meillä ne hirviöt kun annetaan Hugolle elävinä, jotta saa toinen vähän metsästää eikä yleensä ole mitään ongelmaa ollutkaan, mutta alkuviikolla oli sen verran kipakka yksilö, että Hugo sen kanssa ehti hetken telmiä ennen kuin sai vetäistyä huiviinsa - olisiko siis ehtinyt puraista leuasta, vai? Varmaksi ei voi tietää, eikä me joka tapauksessa elävien torakoiden antamista lopeteta ellei esim. sama tapahdu uudestaan - toivottavasti kuitenkaan ei, huh!

Kuva keskiviikolta torstailta!

ELL:  Mihalitsa Margaritis

Hugo tuotiin klinikalle tutkimuksiin, koska sen suun alueelle oli ilmestynyt patti. Muuten vointi on ollut hyvä, syö ja juo normaalisti.

Hugon huulessa vasemmalla puolella oli n. 0,5cm kokoinen kovahko patti. Hugo rauhoitettiin huulen ja suun tarkempaa tutkimusta varten. Suussa ei todettu poikkeavaa, muutos vaikutti rajoittuvan ainoastaan huuleen. Patti oli täynnä märkäeritettä, joka tyhjennettiin.

Hugolle annettiin tulehduskipulääke pistoksena klinikalla, kotona aloitetaan antibioottikuuri (Synulox) ohjeen mukaan heti suun kautta. Seuratkaa patin paranemista, mikäli alkaa taas täyttyä märkäeritteestä, pitää se todennäköisesti jälleen tyhjentää, antibiootti ei tahdo läpäistä paisetta ja inaktivoituu märkäeritteessä. Jos patti erittää ulospäin, puhdistakaa haalealla vedellä ja pumpulilla. 

Mikäli oireet jatkuvat tai pahenevat hoidosta huolimatta, ottakaa uudelleen yhteyttä! 

Pikaista toipumista Hugolle!

Lääke meni alas hienosti, ainakin näin ekalla kerralla. Ei muuta kuin ruisku suuhun ja se oli siinä, haha. Olin ihan varma, että Herra Ärtsy, joka on tunnetusti tosi nirso, ei suostu suutaan avaamaan muuta kuin pakottamalla, mutta niin se vain meni alas ilman mitään ongelmia, uskomatonta O___O. Saas nähdä mitä otus on asiasta mieltä aamulla, kun on aika uusia toimenpide... No, toivottavasti antibiootti nyt kuitenkin ottaa ja puree, eikä lääkärireissua tarvitse uusia!

Hugo täyttää muuten 2 wee ylihuomenna, mun pieni onkin yllättäen jo niiiiiin iso

2 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Ei muuta kuin samaa sinne Hillalle. Ja muista sinä nauttia lomastasi kaikesta huolimatta, todellakin olet sen ansainnut!

      Poista