keskiviikko 29. helmikuuta 2012

HUGON EPIKRIISI VOL 2

Jatkoa siilin sairaskertomuksiin, huoh. Mieheke kävi nimittäin taas tänään Hugon kanssa eläinlääkärissä, kun patti ei tosiaan ollut kadonnut mihinkään, vaikka olikin huomattavasti pienentynyt. Näpytän taas koko epikriisin tänne, koska en todellakaan luota meidän arkistointitaitoihimme ja haluan pitää sen tallessa :)

ELL:  Mihalitsa Margaritis
Hugo tuotiin klinikalle jatkohoitoon, koska huulen patti ei ole hävinnyt. Hugon vointi on ollut hyvä, antibioottikuuri on saatu annettua ja Hugo on syönyt. 
Patin koko on viime kertaiseen verrattuna pienempi, mutta ei ole täysin parantunut. Patti päätettiin tutkia ja puhkaista rauhoituksessa. Patti saatiin tyhjennettyä märkäeritteestä. Toimenpiteen aikana Hugolle on annettu tulehduskipulääkepistos.
Ongelmana on, että märkäpaise saattaa kerätä yhä uudelleen ja uudelleen tulehduseritettä, eikä antibiootti oikein tahdo täyttyneeseen märkäpaiseeseen tunkeutua. Yleensä märkäpaiseen hoidossa on tärkeää paiseen hydraus eli huuhtelu ja puhdistus vedellä tai haavanpuhdistusaineella, mikä ei tässä tapauksessa ole mahdollista. Ei jatketa nyt antibioottikuuria, vaan seurataan, mitä tapahtuu ja täyttyykö paise uudelleen. On myös mahdollista, että patti ei tule kokonaan häviämään sidekudostumisen vuoksi, kun se paranee.
Pattia puhdistetaan kotona, mikäli se kovasti erittää tai vuotaa. Mikäli patti lähtee uudelleen kovasti kasvamaan tai häiritsee Hugoa, olkaa yhdessä klinikalle. Rauhallista viikon jatkoa!

Että näin. Hugo todellakin näyttää voivan hyvin, syö normaaliin tapaan ja sitä rataa, mutta siilit kun tosiaan ovat siitä ovelia eläimiä, etteivät ne näytä tuskiaan ennen kuin on liian myöhäistä, joten vähän sellainen tyhmä olo nyt itsellä. Ei patti vaikuta olevan mitenkään kipeä kun Huge ei sitä mitenkään erikoisemmin arastele, mutta silti takaraivossa velloo se inhottava mitä jos. Mitä jos pieneen mieheen oikeasti sattuu koko ajan? :/ Mutta joo, seuraillaan taas tilannetta. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti